A trüffel egy könnyen elkészíthető finom, csokoládé alapú édesség. A trüffel golyók bevonata általában kakaópor, de ezt helyettesíthetjük mandulával, mogyoróval, tortareszelékkel vagy bármi mással, amit szeretünk.
nehézségi fok: könnyű
adag: kb 15 golyó
elkészítési idő: ganache kb 15 perc, a hűtés 1-2 óra, golyók elkészítése kb 20 perc.
A trüffel golyók hozzávalói
golyók alapjához:
- 1 tábla étcsokoládé (100 gr)
- 50 ml tejszín
- 1 csomag Lingzhi Black Coffee
bevonathoz:
- 1 tábla étcsokoládé (100 gr)
- cukrozatlan kakaópor (helyettesíthető mogyoróval, mandulával, tortareszelékkel, instant kávéval, stb.)
Trüffel golyó recept
- Készítsük el a trüffel golyók alapját, a kávés ganache-t. A trüffel alaphoz a fenti mennyiségeket használjuk. A lépéseket az alábbi recept szerint kövessük: Kávés ganache recept egyszerűen.
- Az elkészült masszát hűtőben hűtsük le 1-2 óra alatt, míg teljesen meg nem keményedik. Miután kihűlt a massza, vegyük ki a hűtőből.
- A trüffel golyók bevonatához törjünk össze egy tábla étcsokit egy kisebb tálkában, és olvasszuk meg mikróban. A csokit keverjük el, míg teljesen meg nem olvad. Hígítsuk 1 evőkanál olívaolajjal.
FONTOS: Az olvasztott csokit soha ne hígítsuk vízzel, mert a víztől összeugrik és újból megkeményedik.
- Egy másik kis tálkába szórjunk kakaóport (vagy amivel szeretnénk bevonni a trüffel golyókat).
- Ezt követően kiskanál segítségével szedjünk kisebb adagokat a megkeményedett trüffel alapból és gyúrjunk golyókat. A kezünk melege által a csoki puhulni fog egy kicsit, így könnyebb lesz golyót formálni belőle.
- Miután elkészítettük a csokis golyókat, mártsuk bele az olvasztott csokiba, majd a cukrozatlan kakaóporba. Ismételjük a műveletet addig, amíg az összes kávés trüffel golyó kész nem lesz.
Jó étvágyat! 🙂
Forrás: Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/