A banános-csokis zabkeksz hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így, ha magas kakaótartalmú étcsokival készíted, akkor bőven az egészséges kategóriába sorolható.
Nem kell hozzá más, csak banán, zabpehely és csoki. Pár perc az összeállítási idő, a többit pedig bízd a sütőre.
A zab tökéletes fehérjeforrás, és lassan felszívódó szénhidrátot, tehát JÓ a zabkeksz szénhidrátot tartalmaz. A banán bár magas kalóriatartalmú gyümölcs, a délelőtti órákban fogyasztva bőségesen ellát a szükséges energiával.
Tipp: Csoki helyett (vagy éppenséggel mellette) tegyél bele aszalt gyümölcsöt vagy olajos magvakat!
Hozzávalók:
- 1 érett banán
- kb 2 dl zabpehely
- 3-4 kocka étcsoki
Elkészítés:
- A banánt összetörjük villával.
- Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy egy formázható, de elég lágy tésztát kapjunk.
- Hozzáadjuk a csokit kis darabokra tördelve/vágva.
- Egyforma nagyságú golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire enyhén ellapítva rakjuk őket.
- 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütés nélküli desszertek mind nagyon egyszerűek, gyorsak, és még a gyerekek is klasszul bevonhatóak az elkészítésükbe. Gyümölccsel kombinálva további variációkat készíthetünk, mint amilyen a szintén sütés nélküli almás-banános golyó, vagy akár szülinapra, nagyobb rendezvényre pillanatok alatt elkészíthető kókuszos-tejbegríz torta.
Forrás / Fotók: www.konyhalal.cafeblog.hu