Skip to main content
KÁVÉ FELTURBÓZVA?

Szeretjük a presszót, a habos lattet, a mézes melange-ot, isszuk a jegest, a cold brew-t és a french presst, de valljuk be, néha kicsit unjuk. Olykor-olykor jól esik a lelkünknek, és az ízlelőbimbóinknak, hogy egy kicsit eltérjünk a megszokottól, hogy egy kicsit tesztelgessünk, ízleljünk, kalandozzunk kedvencünk, a kávé színes, és olykor meglepő világában. Összegyűjtöttünk néhány furcsaságot, amit akár a kávézókban, akár a saját konyhánkban is tesztelhetünk!

  1. TOJÁSOS KÁVÉ

Ha már úgyis készül a reggeli rántotta, egy tojássárgáját nyugodtan félretehetünk a kávénkba. Elég rosszul hangzik, nem igaz? Pedig annyira nem szörnyű. Sőt! Vietnámból származik a tojásos ital ötlete, ahol a tojássárgáját sűrített tejjel gőzölik össze, amíg sűrű és krémes nem lesz. Ezután öntik fel a vietnámi feketével, és hagyják, hogy a sűrű krém összeolvadjon a mennyei presszókávéval. Érdemes kipróbálni, olyan az íze, akár egy kávés vaníliasodónak.

 

  1. KÁVÉ TENGERI SÓVAL

Tajvanban már közel tíz éve fogyasztják a kávét tengeri sóval, ráadásul akkora népszerűségnek örvend az ázsiaiak körében, hogy 2008-as debütálása óta ebből a kávétípusból adtak el a legtöbbet. Az újszerű divat ötlete a gyümölcsök sózásának szokásából fakadt, hogy kiemeljék azok édes ízét. A tajvaniak a gyümölcs-élmény fokozására ugyanis a sárgadinnyét, ananászt megszórják sóval, így ha ez bejött, gondolták, miért is ne tennék ugyanezt a feketével.

 

  1. TONIKOS KÁVÉ

Bár a tonik és a kávé párosítása furcsának tűnhet, mégis van benne valami, amitől nagyon friss, hűsítő érzést ad ez az igazán nyári, jeges hűsítő. Felmerül a kérdés, hogy mi abban a jó, ha két keserű italt vegyítünk, de a tonikban van némi (?) cukor, sőt, ha fogunk egy színben hozzáillő kandiscukor pálcát, és azzal kevergetjük, igazán selymes végeredményt kapunk.

kávé-tipp

  1. KÁVÉ VAJJAL ÉS OLAJJAL

Tuti hasmenés. Ez az első gondolat, ami eszünkbe jut a vajas-olajos kávéról, ami nem rossz ötlet, ha épp egy tisztítókúra kellős közepén vagyunk. A cég, aki kitalálta ezt az egyébként roppant népszerű trendet, a hatékonyságot szem előtt tartva alkotta meg kávés „menüjét”, hiszen így a csipájukat törölgető álomszuszék vendégek a kávé elfogyasztásával egyidejűleg a reggelit is abszolválják. Azért az elég menő, hogy egy vajas-olajos fekete elfogyasztásával több legyet is üthetünk egy csapásra, hiszen megvan a szükséges koffein, ami nem csak felpörget, de fogyaszt is, erre rátesz egy lapáttal a vajas-olajos kombó, ami felgyorsítva az anyagcserét sima utat jelent az output-nak, mindezt pár perc leforgása alatt? Nem próbáltuk. Nem mertük.

 

  1. KÁVÉ LIME-MAL VAGY CITROMMAL

Ha szereted a fanyar ízeket, próbáld ki a kávét lime-mal, vagy citrommal! Nem nagy ügy, a kellékek könnyen beszerezhetőek, és az elkészítése is rémesen egyszerű. Főzz le egy eszpresszót, és facsard bele a gyümölcsöt. Nem kell bele sok, mert a savassága elviheti a kávé-élményt, úgyhogy csak módjával!

 

Forrás / Fotó: , facebook.com/eatmovesmilee