Életmód

6 kávés koktél, amitől eldobod az agyad!

Gondolkodtál már azon, hogy vendégeidet elkápráztasd a vacsora végén egy igazi kávékülönlegességgel? Ha pedig sikerül ezeket az igazi kávécsodákat elkészíteni, akkor bizony megérdemled, hogy önelégülten hátradőlj a kanapén, készíts róla pár képet, majd pedig add át magad a kávé csodálatos ízvilágának. 

Ha pedig mégis meghátrálnánk a profizmust igénylő feladattól, lássuk hát azokat az igazi kávé recepteket, melyeket valódi csodaként emlegethetünk!

Francesco Corona – Olaszország

Gentleman’s Friend

  • Kenya Kagumoini kávéfajtából készítve
  • Aeropress használatával 20g kávé, 1,5 dl és 95 fokos víz
  • 1,5 dl kávé
  • 9 g gyömbér szirup
  • 1 korty Grand Marnier likőr
  • 75 cl Gentleman Jack

 

 Madeleine Solheim Johnsen – Norvégia

An Ode To Norway

  • 120 g málna
  • 150 g  Kalita Wave stílusban elkészített jég
  • 24 g őrölt kávé
  • 150 g víz a jégre, majd jöhet rá a málna
  • 3 cl Gustav Cloud Berry Likőr
  • 0.5 cl Grand Marnier Likőr

 

Matthew Perger – Ausztrália

Christmas Cake

  • 30 g Kraken Black Spiced Rum
  • 10 g Grand Marnier Likőr
  • 20 g Morris of Rutherglen Muscat
  • Dupla espresso

 

George Koustoumpardis – Görögország

Ethiopia Gedeo Yirgacheffe 

  • 19 g kávé, 2,5 dl 94 fokos vízzel elkészítve
  • 2 friss vanília rúd
  • 20 ml Rooibos Tea Szirup
  • 5 ml Grand Marnier
  • 10 ml Chairman’s Reserve fűszeres rum
  • 1 szelet grapefruit

 

 Joung Jin Kim – Korea

  • 3 g kaszkara
  • 30 g cukor,
  • 30 ml forró víz
  • 30ml Grand Marnier
  • Espresso

 

Martin Hudak – Szlovákia

Spring
Ethiopia Gedeo Yirgacheffe 50-60ml dupla espresso
10ml Grand Marnier
10ml St Germain likőr
15ml narancs szirup
20ml Zlatý Bažant sör

Élményként tekintesz a kávézásra? Szereted a beszámolókat? Akkor ezek a bejegyzések neked íródtak!

Forrás/ Fotó: www.bigstockphoto.com

Szerző: Kalapos Adrienn