Az igazi kávérajongók mindent kávésan szeretnek. Pontosabban szinte mindent szeretnek, ami kávés. A kávés puding recepttel mi sem egyszerűbb a kedvükben járni. Próbáld ki te is otthon. Az elkészítése is egyszerű.
nehézségi fok: könnyű
 adag: 4 adag
 elkészítési idő: 20 perc + a hűtési idő
Kávés puding hozzávalók
- 50 ml Zhi Cafe Classic kávé
 - 500 ml tej
 - 80 g cukor
 - 2 tasak vaníliás cukor
 - 5 db tojássárgája
 - 30 g kukoricakeményítő
 - csipet só
 
A kávépuding elkészítése
- A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összeöntjük és felforraljuk.
 - A tojássárgáját kikeverjük a kukoricakeményítővel. Az előzőleg felforralt tejből egy keveset átönthetünk ide, hogy jobban el tudjuk keverni.
 - Ezt követően hőkiegyenlítünk: A tojássárgájás keverékhez öntünk még egy keveset a felforralt cukros tejből és elkeverjük. Majd ugyanezt visszaöntjük a tejhez.
 - A pudingot besűrítjük a tűzhelyen melegítve, folyamatos kevergetés mellett. Ahogy egyet rottyan, le is vehetjük a tűzhelyről.
 - Hagyjuk pár percet hűlni a kávés puding alapot. Ez idő alatt elkészítjük a kávét: kb 50 ml meleg vízbe beáztatjuk a Zhi Cafe Classic filteres kávét. Nagyjából 5 perc elteltével a filtert kivesszük, kicsorgatjuk belőle a kávét.
 - A kávét a pudingba öntjük és egyenletesen elkeverjük. Akár úgy is csinálhatod, hogy csak a puding felébe öntöd bele a kávét, a másik felét meghagyod. Így egyszerre lesz vaníliás pudingod és kávés pudingod is.
 - A kávés pudingot lefedjük folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és hagyjuk kihűlni.
 - Díszítheted tejszínhabbal vagy akár tortareszelékkel.
 

Jó étvágyat!
Forrás: Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/
 
