édesség, cukros, Classic

 

Az igazi kávérajongók mindent kávésan szeretnek. Pontosabban szinte mindent szeretnek, ami kávés. A kávés puding recepttel mi sem egyszerűbb a kedvükben járni. Próbáld ki te is otthon. Az elkészítése is egyszerű.

nehézségi fok: könnyű
adag: 4 adag
elkészítési idő: 20 perc + a hűtési idő

Kávés puding hozzávalók

  • 50 ml Zhi Cafe Classic kávé
  • 500 ml tej
  • 80 g cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 30 g kukoricakeményítő
  • csipet só

A kávépuding elkészítése

  1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összeöntjük és felforraljuk.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a kukoricakeményítővel. Az előzőleg felforralt tejből egy keveset átönthetünk ide, hogy jobban el tudjuk keverni.
  3. Ezt követően hőkiegyenlítünk: A tojássárgájás keverékhez öntünk még egy keveset a felforralt cukros tejből és elkeverjük. Majd ugyanezt visszaöntjük a tejhez.
  4. A pudingot besűrítjük a tűzhelyen melegítve, folyamatos kevergetés mellett. Ahogy egyet rottyan, le is vehetjük a tűzhelyről.
  5. Hagyjuk pár percet hűlni a kávés puding alapot. Ez idő alatt elkészítjük a kávét: kb 50 ml meleg vízbe beáztatjuk a Zhi Cafe Classic filteres kávét. Nagyjából 5 perc elteltével a filtert kivesszük, kicsorgatjuk belőle a kávét.
  6. A kávét a pudingba öntjük és egyenletesen elkeverjük. Akár úgy is csinálhatod, hogy csak a puding felébe öntöd bele a kávét, a másik felét meghagyod. Így egyszerre lesz vaníliás pudingod és kávés pudingod is.
  7. A kávés pudingot lefedjük folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és hagyjuk kihűlni.
  8. Díszítheted tejszínhabbal vagy akár tortareszelékkel.

kávés puding

Jó étvágyat!

Forrás:  Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/