Skip to main content
TÉNYLEG FOGYÓKÚRÁS CSODASZER AZ ERITRIT?

Ha az eritrit valóban fogyókúrás csodaszerlenne, talán én lennék az első, aki a nap huszonnégy órájában használnám. De mindenre. Marokszámra falnám, testápolóba kutyulva kenném magamra vastagon, sőt, ha nem fehér lenne, hanem piros, még a körmömet is azzal lakkoznám! De miután az eritrit önmagában nem varázsszer, a szélsőségeket meg egyébként sem bírom, meg kellett találjam a módját, hogy a rövid távú, haszontalan fogyókúra helyett hogyan váltsak életmódot. Amolyan hosszú távon fenntarthatót, ahol a mozgás mellett lehet enni, és bizonyos alapanyagokat lecserélve még a cukor édes ízéről sem kell lemondani.

eritrit
ERITRIT KONTRA CUKOR

Hiszem és vallom, hiszen már saját tapasztalatból tudom, hogy bizonyos mennyiségű cukor elfogyasztása egyáltalán nem dönti rombaa napi szintű étkezést és az életmódváltás, vagyis az evéssel-mozgással történő fogyás eredményességét. Jókor jót enni egyáltalán nem bonyolult, és betartva a napi ötszöri étkezés alapjait, bizonyos mennyiségű finomított cukor akár fagyi, akár süti formájában igenis belefér. Mert erre van a #férjenbele, ugye? A másik oldalon viszont valamit mégiscsak kompenzálni kell, hiszen a korlátlan cukorfogyasztással nem fog csappanni a fókazsír, így ott ahol tudom, eritrittel vagy egyéb természetes édesítőszerrel – steviával, xilittel – kiváltom.

DE MIÉRT PONT AZ ERITRIT?

Tök egyszerű a válasz: mert a kalóriaértéke pontosan nulla. Zéró. Semmi. Nincs neki. Lehet szabadon enni. Ráadásul egészséges is, a természetben is megtalálható cukoralkohol, amit nemcsak az életmódváltók, de a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. Édességét tekintve a cukorhoz képest ugyan valamennyivel több kell belőle, így amikor sütitvagy házi kenyeret sütök– így van, a két kis kezemmel: teljes kiőrlésűt, magosat, sima háztáji gázsütőben -, akkor cukor helyett ezt teszek bele. A feladatát tökéletesen ellátja, a tészták kelnek szépen, miközben az édes ízt is tökéletesen biztosítja.

eritrit
MOST AKKOR ÉG A ZSÍR VAGY NEM ÉG?

Nyilván balgaság lenne kijelenteni, hogy majd kizárólag az eritrittől fog eltűnni a testünket puha párnaként védő zsírréteg, de meg kell hagyni, hogy az eredményességhez nagyban hozzá tud járulni. Önmagában persze ez sem elég, hiszen akár a diéta, akár a hosszú távon fenntartható életmódváltás nem áll meg ott, hogy akkor most a cukor helyett az eritritet tesszük bevásárlókosarunkba, hiszen amellett, hogy odafigyelünk a cukorbevitelre, az egyéb szénhidrátokat is le kell cserélni. Valójában ez sem akkora égedelem, hiszen a boltokban ehhez már minden elérhető, de ha kell egy kis segítség, hogy mit keress a polcokon, a listát itt tudod LETÖLTENI.

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy korrekt vagy!