Skip to main content
Életmód

Candida diéta: Finom falatok a diéta alatt? Lehetséges!

A Candida betegségben érintettek nem válogathatják meg, hogy szeretnének-e diétázni vagy sem. Gyógyulások érdekében a candida diétát kell követniük, amibe a cukorfogyasztás semmilyen módon nem fér bele. Megoldható-e mégis az, hogy a candida diétába is férjen bele valahogy néhány igazán finom édes falat, méghozzá csalás nélkül? Szerintünk igen!

Candida diétára akkor van szükség, ha valakinek a szervezetében elszaporodik a candida albicans nevű gomba. Fontos, hogy ez a gomba alapvetően nem az ellenségünk. Minden egészséges ember bélflórájában megtalálható. Gond akkor van, ha valami miatt felborul a bélflóra egészséges egyensúlya és ez a gomba elszaporodik. Ez megtörténhet például egy betegség után, vagy gyógyszerek hatására, de az egészségtelen táplálkozástól elszaporodhat a candida gomba a szervezetben. Ilyenkor segít a candida diéta!

A candida fertőzés tünetei

A gombás fertőzésnek számos tünete lehet. Előfordulhat hajhullás, emésztési problémák, túlsúly, édesség után vágy, bőrproblémák, aknék megjelenése, kiszáradt bőr, nőgyógyászati panaszok, állandó fáradtság érzet, fejfájás, vagy akár a szexuális vágy csökkenése is. Ha ezek a tünetek tartósan fennállnak mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni és elvégeztetni egy candida-tesztet, a bőrproblémákra pedig érdemes natúrkozmetikumokat használni.

Mit kell tudni a candida diétáról?

A candida diéta lényege, hogy a gombasejtek éhen pusztuljanak, ehhez pedig meg kell vonni magunktól minden olyan ételt, amivel a gomba szaporodni, nőni vagy fejlődni tud. Sajnos a candida számára a legjobb táplálék a cukor, ezért a candida diéta idejére, mindent amiben cukor van, sajnos ki kell iktatni az étkezésből. Sajnos ebben az esetben a diétát nagyon komolyan kell venni, különben a fertőzés akár hónapokig is megkeserítheti a mindennapokat.

Mit használjak cukor helyett?

Szerencsére  a candida diéta alatt sem kell lemondanunk minden finom falatról, még akkor sem, ha egyáltalán nem ehetünk cukor. Ugyanis a nyírfacukor, a stevia és poliolok, így az eritrit is nyugodt lelkiismerettel fogyasztható akár candida diéta alatt is. Véleményünk szerint a választható édesítőszerek közül az eritritol a legjobb opció, hiszen a szénhidráttartalma és a glikémiás indexe egyaránt nulla, míg a nyírfacukor esetében ez az állítás már nem állja meg a helyét. Nézz szét webshopunkban és válogass a legjobb minőségű, cukormentes termékek közül!