Skip to main content
Életmód

Húsvéti képkeret díszítése kávészemekkel

By 2019-04-19november 12th, 2020No Comments
Húsvéthoz közeledve ismét egy kávés dekorációs ötletet hoztam. Ez pedig a húsvéti képkeret díszítése. Tulajdonképpen nem csak húsvétra, de bármely más ünnepre is megállja a helyét, ha másik képet használunk fel.

 

Alapanyagok a húsvéti képkeret díszítéséhez:

  • papír (karton) képkeret
  • húsvéti szalvéta
  • kávészemek
  • olló
  • ragasztó (nem szükséges, hogy decoupage ragasztó legyen)
  • kicsi fa szívecske, de ez el is hagyható

 

Húsvéti képkeret díszítése lépésenként, fotókkal

A húsvéti képkeret díszítése nem nehéz. Inkább több türelmet igényel. De megéri, mert utána egy nagyon szép dekorációt kapunk, amit a húsvéti tojások mellé is tehetünk.

Első lépésként bontsuk ki a papír képkertünket és szedjük szét. A húsvéti szalvétánkon nézzük meg, hogy mely kivágást szeretnénk látni a képkeretben.

Ezután a szalvétánk egyik negyedéből vágjunk ki egy négyzet alakot úgy, hogy középre kerüljön az, ami a kép témája lesz.

Amikor pontosan elhelyeztük, amit a képben képzeltünk el, ragasszuk rá a szalvétát a hátlap elülső részére. Elég a szalvétának a négy sarkát egy-egy ragasztópöttyel rögzíteni, hogy magán a képen ne üssön át a ragasztó. Ha ez is megvan, a képkeretet ragasszuk rá a hátlapra.

Egy kis kitérő: Amikor épp valamilyen kávés dekorációt készítek, természetesen elmaradhatatlan közben a finom kávé kortyolgatása. Mire az alkotás végére érek, addigra a kávémat is megiszom. A kreativitáshoz pedig természetesen egy különleges cukor dukál, így formacukorral édesítem.

Miután összeragasztottuk a képkeretet, jöhet a kávészemekkel való díszítés. Sorban haladva egyesével felragasszuk a kartonra. A körívnél a kávészemeket elforgatva is felragaszthatjuk. Nálam is néhány kávészem így került fel.

A képkeret díszítése során az egész keretet bevonhatjuk kávészemekkel. Dönthetünk azonban úgy is, hogy a húsvéti képkeret valamelyik sarkába ragasztunk egy kisebb fadíszt. Nálam ez a kis fadísz egy szívecske lett.

A kávészemek felragasztásával gyakorlatilag el is készültünk a húsvéti képes dekorációval. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy falra akasztva vagy asztalon látnánk szívesen.

A karton képkerethez jár két kiegészítő. Egyikkel a falra akaszthatjuk a képet, a másikkal pedig állítva rakhatjuk például asztalra, polcra. Én ez utóbbit választottam és a kép hátuljára ragasztottam fel a kitámasztót.

A végső eredmény pedig, a már elkészült húsvéti kép:

 

Forrás/Fotók : Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/