A kávés-csokis piskótatekercs receptjét tulajdonképpen az előző cikkekben elkészített két recepttel kombináltuk. Elkészítettük a kihabosított ganache-t, valamint megsütöttük a kávés piskótalapot. Ezért ez a recept most mintegy összefoglalása lesz a piskótatekercs elkészítésének.
nehézségi fok: közepes
adag: 14-16 szelet
elkészítési idő: piskótalap elkészítése 30 perc, krém elkészítése 15 perc és 1 óra a hűtés szobahőmérsékleten, összeállítás 5 perc.
Hozzávalók a kávés-csokis piskótatekercs töltelékéhez
- 200 g étcsokoládé (2 tábla étcsoki)
- 100 ml habtejszín
- 1 tasak Lingzhi Black Coffee instant kávé
- pár csepp rumaroma ízlés szerint (elhagyható)
Ez fogja adni a piskótatekercs töltelékét, ami maga a ganache. A krém elkészítésének lépéseit ebben a cikkben írtuk meg: Kávés ganache recept egyszerűen
A ganache receptben írt mennyiségek ne zavarjanak össze. A kávés-csokis piskótatekercs töltelékéhez természetesen az itt felsorolt mennyiségekkel kell dolgozni.
Az így elkészült tekercs krémet 1 óra hűlés után verjük habosra géppel vagy kézi habverővel. A töltelékkel meg is volnánk. Jöhet a kávés-csokis piskótatekercs tésztája.
TIPP: Amíg hűl a krém, addig a tésztát el lehet készíteni.
Hozzávalók a kávés-csokis piskóta tésztájához
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 90 g liszt
- 10 g kakaópor (nem cukrozott)
- kb 50 ml erős főzetű kávé
A kávés-csokis tekercs tésztája tulajdonképpen egy piskótalap. Ahogyan a nevében is benne van, ez egy alacsony tészta. A piskótalapot lépésről-lépésre pontosan úgy kell elkészíteni, ugyanazokkal a mennyiségekkel, mint ahogyan ebben a cikkben megírtuk: Kávés piskótalap recept
Állítsuk össze a kávés-csokis tekercset
- Egyenletesen oszlassuk el a tésztán a krémet.
- Tekerjük fel a tésztát.
- Kreatívan díszítsük.
Jó étvágyat!
Forrás: Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/