eritrit, coffeetry, cukor, fenyőfa

 

A kávés-csokis piskótatekercs receptjét tulajdonképpen az előző cikkekben elkészített két recepttel kombináltuk. Elkészítettük a kihabosított ganache-t, valamint megsütöttük a kávés piskótalapot. Ezért ez a recept most mintegy összefoglalása lesz a piskótatekercs elkészítésének.

nehézségi fok: közepes
adag: 14-16 szelet
elkészítési idő: piskótalap elkészítése 30 perc, krém elkészítése 15 perc és 1 óra a hűtés szobahőmérsékleten, összeállítás 5 perc.

Hozzávalók a kávés-csokis piskótatekercs töltelékéhez
  • 200 g étcsokoládé (2 tábla étcsoki)
  • 100 ml habtejszín
  • 1 tasak Lingzhi Black Coffee instant kávé
  • pár csepp rumaroma ízlés szerint (elhagyható)

Ez fogja adni a piskótatekercs töltelékét, ami maga a ganache. A krém elkészítésének lépéseit ebben a cikkben írtuk meg: Kávés ganache recept egyszerűen

A ganache receptben írt mennyiségek ne zavarjanak össze. A kávés-csokis piskótatekercs töltelékéhez természetesen az itt felsorolt mennyiségekkel kell dolgozni.

Az így elkészült tekercs krémet 1 óra hűlés után verjük habosra géppel vagy kézi habverővel. A töltelékkel meg is volnánk. Jöhet a kávés-csokis piskótatekercs tésztája.

TIPP: Amíg hűl a krém, addig a tésztát el lehet készíteni.  

Hozzávalók a kávés-csokis piskóta tésztájához
  • 5 db tojás
  • 100 g cukor
  • 90 g liszt
  • 10 g kakaópor (nem cukrozott)
  • kb 50 ml erős főzetű kávé

A kávés-csokis tekercs tésztája tulajdonképpen egy piskótalap. Ahogyan a nevében is benne van, ez egy alacsony tészta. A piskótalapot lépésről-lépésre pontosan úgy kell elkészíteni, ugyanazokkal a mennyiségekkel, mint ahogyan ebben a cikkben megírtuk: Kávés piskótalap recept

Állítsuk össze a kávés-csokis tekercset
  1. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán a krémet.

piskótatekercs recept

  1. Tekerjük fel a tésztát.

piskótatekercs recept

  1. Kreatívan díszítsük.

piskótatekercs

Jó étvágyat!

Forrás:  Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/