Az igazi kávérajongók mindent kávésan szeretnek. Pontosabban szinte mindent szeretnek, ami kávés. A kávés puding recepttel mi sem egyszerűbb a kedvükben járni. Próbáld ki te is otthon. Az elkészítése is egyszerű.
nehézségi fok: könnyű
adag: 4 adag
elkészítési idő: 20 perc + a hűtési idő
Kávés puding hozzávalók
- 50 ml Zhi Cafe Classic kávé
- 500 ml tej
- 80 g cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 5 db tojássárgája
- 30 g kukoricakeményítő
- csipet só
A kávépuding elkészítése
- A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összeöntjük és felforraljuk.
- A tojássárgáját kikeverjük a kukoricakeményítővel. Az előzőleg felforralt tejből egy keveset átönthetünk ide, hogy jobban el tudjuk keverni.
- Ezt követően hőkiegyenlítünk: A tojássárgájás keverékhez öntünk még egy keveset a felforralt cukros tejből és elkeverjük. Majd ugyanezt visszaöntjük a tejhez.
- A pudingot besűrítjük a tűzhelyen melegítve, folyamatos kevergetés mellett. Ahogy egyet rottyan, le is vehetjük a tűzhelyről.
- Hagyjuk pár percet hűlni a kávés puding alapot. Ez idő alatt elkészítjük a kávét: kb 50 ml meleg vízbe beáztatjuk a Zhi Cafe Classic filteres kávét. Nagyjából 5 perc elteltével a filtert kivesszük, kicsorgatjuk belőle a kávét.
- A kávét a pudingba öntjük és egyenletesen elkeverjük. Akár úgy is csinálhatod, hogy csak a puding felébe öntöd bele a kávét, a másik felét meghagyod. Így egyszerre lesz vaníliás pudingod és kávés pudingod is.
- A kávés pudingot lefedjük folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és hagyjuk kihűlni.
- Díszítheted tejszínhabbal vagy akár tortareszelékkel.
Jó étvágyat!
Forrás: Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/