Skip to main content
Életmód

Kik fogyaszthatják a kandiscukrot?

By 2020-08-11augusztus 16th, 2020No Comments

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a kandiscukor vajon egészséges-e? Kik fogyaszthatják és milyen mennyiségben? Ezt a kérdést járjuk most körbe!

 

Miből van a kandiscukor?

Ez az első és legfontosabb információ amire szükségünk van ahhoz, hogy pontosan megállapítható legyen kinek lehet nyugodt szívvel kandiscukrot ajándékozni.

A kandiscukrot manufaktúránkban a nádcukorban és a répacukorban található szacharózból állítjuk elő, egy különleges eljárással. Ennek az az oka, hogy a nádcukor és a répacukor a két legjobban kristályosítható cukor.  A répacukorból készült kristályok általában fehérek, a barna kandiscukrokat mi kiárólag karamellel színezzük.

Kik fogyaszthatják a kandiscukrot?

Mivel cukorról van szó, a kandiscukrot elsősorban azoknak ajánljuk jó szívvel, akik teljesen egészségesek, és szeretnek egy kicsit meditálni, relaxálni a teájuk és a kávéjuk fölött.

Különösen ajánlott olyanoknak, akiknek fontos a megjelenés, vagy gyakran elviszi őket a hétköznapi stressz, ezért a kávézás és a teázás egyfajta szertartás is számukra, melynek szívesen adják meg a módját. Kandispálcával kevergetni a forró italt ugyanis nemcsak stílusos és elegáns, de rendkívül jól ki is tud kapcsolni a hétköznapi feszültségekből.

Míg a kandiscukor pálcákat elsősorban forró italok fogyasztásához ajánljuk, addig a tört kandiscukor koktélok, limonádék és desszertek elegáns díszítéséhez lehet kiváló választás.

Egy kandiscukor mindössze 14 kalóriát tartalmaz, így attól nem kell tartani, hogy egy-egy kandiscukor fogyasztása elhízáshoz vezetne. Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és pcos-el (policisztás ovárium szindróma) vagy pajzsmirigy problémákkal küzdőknek azonban sokkal jobb választás az ertritit formacukor, ami szintén kapható webshopunkban.

Bárhogyan is szeretnéd édesebbé tenni a mindennapjaidat, nálunk megtalálod a megoldást!